Gastronomie

Frankrijk het land van de gastronomie en waar kun je daar beter van proeven dan in de regio van de Champagne? Ga op ontdekkingsreis langs de culinaire specialiteiten van de streek: biscuits roses de Reims, champagne linzen, wijngaardslakken en mosterd uit Reims, en geniet!

© Anne-Emmanuelle Thion-coll. Les Crayères

Een culinaire ontdekkingsreis door de geschiedenis van de Champagne Combineer geschiedenis en gastronomie en ga met een gids op ontdekkingstocht door de geboorteplaats van de Franse kunstenaar Réné Lalique: Aÿ-Champagne. Bezoek een lokale wijnboer, een winkel met typische streekproducten en proef de biscuits roses, de lekkere koekjes uit de Champagnestreek. Een heerlijk uitstapje!

Balade gourmande - Aÿ © E.Vidal-Coll. ADT Marne

Op naar Maison Fossier voor de biscuits roses de Reims De oudste koekjesfabriek in Frankrijk vind je in de Champagnestreek! Maison Fossier maakt sinds 1756 de welbekende biscuit rose de Reims, waarschijnlijk na de Champagne de meest bekende specialiteit van de streek. Bij Maison Fossier maak je nog kennis met traditioneel vakmanschap. Boek een rondleiding en kom alles te weten over deze typische lekkernij. Voor een bruisende combinatie drink je er een glas champagne bij en dip ze er gerust in voor een sensationele smaakbeleving!

Biscuits Roses ©Maison Fossier

Dineren op sterrenniveau De Marne telt maar liefst 9 sterrenrestaurants, waarvan één met 3 sterren en twee met 2 sterren. Bij sterrenrestaurant Jerôme Feck in Châlons-en-Champagne geniet je op een uitzonderlijke plek van de creaties van chefkok Jerôme Feck. Een plek waar innovatie, finesse en traditie samenkomen.

© Hotel-restaurant d'Angleterre - Jerome Feck

Champagne & Chocolade pairing Champagne kan eindeloos gecombineerd worden met veel verschillende gerechten. Voor een sprankelende beleving is een Champagne & Chocolade pairing bij In Vino Creatis een absolute aanrader! Ontdek de diversiteit van champagne en hoe je deze twee geliefde producten met elkaar kunt combineren. Je krijgt uitleg hoe je een goede match kunt vormen, maar vooral de heerlijke smaken en bijzondere combinaties zullen je nog lang bij blijven.

Culinaire proeverij Au piano des chefs neemt je al het werk uit handen en gaat voor jou aan de slag om een unieke restaurantervaring te brengen bij jou thuis, op het werk of een locatie naar keuze. Atelier de Luca biedt verschillende kookworkshops aan waarbij je de kneepjes uit het vak leert van een echte professional. Zowel privé te boeken met vrienden of familie als voor een interessant bedrijfsuitje.

Au Piano des Chefs - Reims © E.Vidal-Coll ADT Marne

Hotel Le Cheval rouge Is een prachtig hotel aan de rand van het Argronne bos. Het hotel maakt deel uit van de Logis hotel group. Logis staat bekend om zijn uitstekende keuken en familiesfeer. Hier wordt gekookt met lokale producten en passie, en dat proef je!

Le Cheval rouge - Sainte Ménéhould© E.Vidal-Coll-ADT Marne

Een unieke beleving voor chocoladeliefhebbers Dompel je onder in de wereld van chocolade bij Chocolaterie Champenoise. Ga op reis door de geschiedenis van chocolade en ontdek de geheimen van het chocolade maken. Zien, ruiken, voelen en proeven zijn de sleutelwoorden voor een bezoek aan het museum en atelier van meester-chocolatier Frédérice Lefevre. Een must voor alle chocoliefhebbers!