Wandelen op Corsica: het einde!

ATC©Sylvain Alessandri

Het bergachtige Corsica is al vele eeuwen een thuisplaats voor herders en hun kuddes. Het landschap is dan ook doorkruist met paden en paadjes. Perfect voor bezoekers, want wandelen is een van de beste manieren om het echte Corsica te ontdekken. De GR20, een echt pittige tocht Deze grootse en mythische wandeltocht heeft de reputatie de zwaarste hoogteroute van Europa te zijn. Wie de bijna 200 kilometer lange tocht langs de bergtoppen wil volbrengen moet daarom écht heel sportief, fit en goed getraind zijn. En ook bekend met de omstandigheden die je in de bergen kunt meemaken. De complete GR20 kan in zestien dagen worden afgelegd, met als startpunt het bergreliëf van Calenzana (in het noordwesten van het eiland) en als eindpunt het zuidelijk gelegen Conca. Voor overnachtingen kan worden aangeklopt bij de berghutten in het natuurpark. Deze zijn het hele jaar open en worden in het hoogseizoen bemand (van eind mei tot eind september). Het is tegenwoordig nodig te reserveren, want steeds meer mensen weten de GR20 te vinden. Voor wie wel flink wil lopen, maar dan zónder bijzondere moeilijkheidsgraad, zijn lichtere meerdaagse tochten mogelijk: de Mare è Monti, Mare a Mare en de route van de Transhumance. Ideaal om Corsica in alle vrijheid te leren kennen!

Wandelroutes Mare a Mare en Mare è Monti Hooggelegen wandelpaden langs grillige kreken: wie de routes van Mare a Mare en van Mare è Monti volgt krijgt een goed beeld van hoe Corsica werkelijk een berggebied in zee is. Van de majestueuze calanches tot de besneeuwde toppen: Corsica toont zich tijdens het wandelen van al zijn kanten. Dit is echt een gevarieerd eiland met fabuleuze en kleurrijke decors, extravagante vormen en bizarre rotspartijen. En vol landschappen om ademloos te bewonderen, pittoreske en authentieke dorpjes om eeuwig te willen blijven, ruige velden en bosgebieden met geuren om nooit meer te vergeten.

Tekst gaan verder onder de foto

iStock.com ©SanderStock_randonée

Het pad van de Transhumance Een heerlijke wandeling voor nieuwsgierige wandelaars die van authentieke ervaringen houden. Het Sentier de la Transhumance is gebaseerd op de paadjes die varkenshouders en andere herders gebruiken om in het voorjaar de sappigste weidegrond te vinden. Al wandelend snap je hoe het (ei)landelijke leven eruit zag en ziet. De route verbindt de streek La Balagne en Le Niolu - je loopt van Calenzana naar Corscia - en kan worden afgelegd in vijf dagmarsen van vier tot zes uur. Gites d’étape Overal in de dorpen van het nationaal park kun je overnachten in gites d’étape. De medewerkers zorgen voor een hartelijke ontvangst en adviseren graag over de omgeving en beste looproutes. De verzorging is halfpension en er kan voor lunchpakketten worden gezorgd. Reserveren is aanbevolen. De Sentiers de Pays Dit zijn prettige, gemakkelijke rondwandelingen, die probleemloos kunnen worden gedaan met het hele gezin. Het genieten is er niet minder om: de routes laten alle facetten zien van het Corsicaanse landschap en zijn charmante dorpen. De perfecte methode om op een ontspannen manier de - verschillende - culturele hoogtepunten van iedere regio te ervaren. Meer weten… over het Parc Naturel Régional de la Corse over het Agence du Tourisme de la Corse over diverse wandelingen